Een Australische zeebioloog filmde afgelopen week dit bijzondere dier. Het gaat om een soort inktvis die in het Engels bekendstaat als de blanket octopus (dekenoctopus). Het dier wordt zelden gespot, omdat het voornamelijk voorkomt in de open oceaan.

Bijna dertig jaar werkte hij in zijn achtertuin in Dronten aan een zeiljacht. Het houten schip van 14,5 meter lang paste er nét in. Nu het bijna klaar is, moeten Ad Schraa (87) en zijn vrouw noodgedwongen verhuizen. Met lede ogen kijkt hij maandagmiddag toe als het schip uit de tuin wordt gehesen.

Het jacht van 100 miljoen  is voorzien van onder andere een helikopterplatform, bioscoop en zwembad. Met een lengte van 80 meter zou dat moeten passen

Vandaag op ibood, Helly Hansen Dry Bag met 40% korting tov adviesprijs.

Een inwoner van Serooskerke (Schouwen-Duiveland) is afgelopen week aangehouden op verdenking van meerdere diefstallen uit (zeil)boten. De politie zag sinds september dit jaar een stijging van het aantal aangiftes van diefstallen uit jachthavens op Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland.

Australische wetenschappers hebben op onderwaterbeelden voor het eerst in 22 jaar een roze handvis gespot. Lang werd gedacht dat de vis, die alleen in Australië leeft, mogelijk uitgestorven was.

In wateren over de hele wereld liggen ruim zestienhonderd Nederlandse scheepswrakken, blijkt uit een nieuwe inventarisatie. Het gaat om gezonken, gevonden en soms nog altijd vermiste schepen van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), de West-Indische Compagnie (WIC), de admiraliteiten, de Koninklijke Marine en schepen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

No Internet Connection