Je zult er met de strom maar uit moeten 32 km over zee met golven van 6,9 meter hoog en een wind van 44 knt.

De officiële opening van de nieuwe zeesluis in IJmuiden woensdag door koning Willem-Alexander betekent een opluchting voor de betrokken bouwers en Rijkswaterstaat, maar ze zijn nog niet van elkaar verlost. Over een aantal weken moet duidelijk worden of overschrijding van bijna 300 miljoen euro anders verdeeld moet worden.

De zeespiegel voor de Nederlandse kust stijgt jaarlijks ongeveer 3 millimeter. Dat is ongeveer anderhalf keer zo snel als de gemiddelde stijging per jaar in de vorige eeuw. Onderzoekers van het KNMI tonen dit aan in een nieuw onderzoek naar de precieze stijging, afgezien van de effecten van getijden en windpatronen.

Voor de Haagse kust bij Kijkduin is een bultrug gespot. Het enorme beest werd gisteren waargenomen door Wageningen Marine Research. 

Wil Rusland doen geloven dat het in Oekraïne ook een landing vanuit zee voorbereidt? De vraag kan worden gesteld nu Russische ‘landingsschepen’ langs de Nederlandse kust naar het zuiden varen.

Het is zondagavond noodweer in grote delen van Noorwegen. Het verkeer in het land is flink ontregeld, meldt de krant VG op de website. Bij een vissersdorpje in Møre og Romsdal was er zelfs een orkaan.

Waterbedrijven in België hebben in Nieuwpoort voor het eerst zeewater omgezet in drinkwater. Vlaanderen is daarmee de eerste regio aan de Noordzee die de zee als bron voor drinkwater gebruikt.

No Internet Connection